Alles over onze pitten en zaden

zaden en pitten

Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaan smoothies vaak uit verschillende soorten groente en fruit. Wij voegen daarnaast aan een groot deel van onze collectie ook pitten en zaden toe. Zaden en pitten zijn gezond en bevatten veel voedingswaarde. In deze blog laten we je kennis maken met alle pitten en zaden die wij gebruiken. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen en leuke weetjes? Lees dan snel verder!

Haver

Haver is een hele gezonde graansoort. Omdat haver geen gluten bevat, is het zeer geschikt voor mensen met glutenintolerantie. Haver is een lekker vullend ingrediënt in een smoothie.

Daarnaast bevat haver oplosbare vezels die het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen. Dat is toch mooi meegenomen!

haver

Hennepzaad

Er zijn maar weinig zaden die zoveel essentiële vetzuren bevatten als hennepzaad. Daarnaast zitten hennepzaden vol eiwitten, waarvan de meeste rijk zijn aan essentiële aminozuren.

Het eiwitgehalte van hennepzaden is te vergelijken met dat van sojabonen, maar hennepzaden zijn voor ons lichaam iets makkelijker te verteren. Als je een actief en sportief leven leidt, zal een smoothie met hennepzaden als eiwitbron je helpen je prestaties op peil te houden.

Lijnzaad

Lijnzaad zijn de kleine zaadjes van de vlasplant. Van de vlasplant wordt ook linnen gemaakt. De kleine bruin-gele zaadjes bevatten alfa-linoleenzuur, dat tot de Omega 3-vetzuren behoort.

Het zaad staat vooral bekend om het feit dat het een positief effect heeft op de kwaliteit van je nagels en haren. Daarnaast kan lijnzaad vrouwen ook helpen bij het in stand houden van een goede hormoonbalans.

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten hebben een heerlijke nootachtige smaak en zijn rijk aan essentiële vetzuren en vezels. Je kunt zonnebloempitten gebruiken om je groente- of fruitsmoothie meer karakter, diepgang en body te geven. Het hoge vitamine E gehalte maakt dat zonnebloempitten ontstekingsremmend werken.

Pompoenpitten

Pompoenpitten, die je ook wel tegenkomt onder de naam ‘pepitas’, zijn rijk aan ijzer en zink. Daarnaast bevatten ze veel proteïnen, opgebouwd uit alle essentiële aminozuren. Ze zijn ook zeer geschikt als extra bron van kalium, magnesium en vitamines A, B en E.  

Ben je geïnspireerd door deze mooie en natuurlijke ingrediënten? Kijk dan snel naar al onze smoothies en smoothie bowls! Hou ook onze instagram pagina in de gaten voor nog meer leuke weetjes!

Een reactie op “Alles over onze pitten en zaden

Geef een antwoord